2013. augusztus 21., szerda

Bemitutakozás + Első Recept.

  Tini gasztronómiai blog? Miért is ne?

Sziasztok , Csenge vagyok 14 éves, és egészségmániás.Ezen a nyáron lettem az. Azelőtt elég kövér lány voltam, de az egészséges életmóddal, kiváló diétákkal , és sok sok mozgással 14 kilót adtam le.
Ha érdekel benneteket , hogy csináltam/csinálom akkor  olvassátok ezt a blogot szorgalommal, és ti is nagyon Fittek és Egészségesek lehettek! Egészségünkre!


 1. Recept:                                           Csirkés egészségsaláta.

Hozzávalók:
          A csirkéhez:   só
                                őrölt fehér bors
                                15 dkg filézett csirkemell

           A salátához: 3 levél jégsaláta
                                6 karika kígyóuborka
                                3 karika paradicsom
                                3 szem koktélparadicsom
                                fél pohár natúr joghurt ( vagy salátaöntet, de ezt nem ajánlom, mert a legtöbb előregyártott öntetben sok a kalória és a tartósítószer. )

           Tipp:
 A csirke hasonlóan is készíthető , mint a lazac. A húst vékony 1 cm-es csíkokra vágjuk és citromlével belocsoljuk. +C Vitamin és garantáltan friss íz!
 A salátához egyébként ízlés szerint adhatjuk a kedvenc zöldségeinket, nem muszáj az én elképzelésemhez ragaszkodni. Legyetek kreatívak! 


Elkészítés:
A húst vékony 1 cm-es csíkokra vágjuk és citromlével belocsoljuk, majd serpenyőbe tesszük , időnként megkevergetjük. 3-4 perc alatt fehérre és ízletesre sül.
Ezután a tüzet mérsékeljük , és még bő 5 percig a húst fedő alatt párolomÍzlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.Míg ez párolog,  addig a saláta pont elkészíthető
 Minden zöldséget megmosunk és felszeletelünk ( kivéve a koktélparadicsomot, bár ízlések és pofonok, azt is felvághatjuk)
 Dobáljuk őket egy tálba és öntsük nyakon a joghurttal. Ezt is finoman fűszerezzük meg.
 Keverjük össze a csirkével, és ízlésesen tálaljuk. Italnak egy tál frissen facsart narancslevet, vagy citromos vizet ajánlok.

Egészségünkre! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése